licht, wit en transparant
licht, wit en transparant

Licht, wit & transparant

Gekozen is voor een licht en transparant gebouw. Veel wit met zwart met hier en daar een rood kleuraccent. Het wit is in contrast met de buitenwereld waar het weelderige groen de kleur bepaalt. Bijzonder is de uitvoering met wingvloeren waardoor er weinig dragende delen het zicht belemmeren. Het gebouw blijft daardoor zeer transparant. 

Temperatuur en luchtbeheersing

Dankzij de toepassing van betonkernactivering wordt energie bespaard. Betonkernactivering houdt grofweg in dat het gebouw als radiator functioneert. In het plafond zitten leidingen voor warm of koud water voor verwarming of koeling al naar gelang de gewenste temperatuur. Het gebouw is verder voorzien van een uitgebreid luchtbehandelingssysteem. In de vloer zitten roosters voor zeer geleidelijke toevoeging voor warme of koude lucht. Deze combinatie van betonkernactivering en luchtbehandeling werkt volledig computergestuurd en zorgt voor een aangenaam klimaat.

Jaartallen in vloerbedekking

Jaartal in vloerbedekking

In de vloerbedekking is per verdieping een tijdslijn aangebracht. Hierop staan in rood de belangrijkste jaartallen uit de geschiedenis van Bouvigne. Op die manier

kun je makkelijk aangeven waar je flexibel zit te werken. De kleur van de vloerbedekking loopt in oostelijke richting op van licht naar donker.

Duurzaamheid

Het gebouw is in natuurlijke materialen en zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Voor extra isolatie is er een mos-sedumdak aangebracht. Het regenwater dat op de bestrating valt, stroomt via een speciaal filter in de vijvers van het landgoed. Het verdwijnt dus niet langer via het riool.

Nestkasten gierzwaluwen

Nestkasten voor gierzwaluwen

In de gevel aan de noordzijde van het kantoor zijn zestig nestkasten voor een kolonie gierzwaluwen verwerkt. Deze kolonie nestelde voor de

nieuwbouwactiviteiten ook al op het Bouvigne complex. In het Markdal komen de boerenzwaluw, de oeverzwaluw en de gierzwaluw voor.