Locatie

kasteel Bouvigne

Kasteel Bouvigne ligt aan de Bouvignelaan 5 in Breda. Het kasteel heeft 2 schitterende ruimtes om in te trouwen: de Blauwe Zaal en Willem en Mary. Deze ruimtes zijn op de begane grond van het kasteel en ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. In beide zalen staat een cd-speler, die u zelf kunt bedienen.

Blauwe Zaal

De Blauwe Zaal is van oorsprong een vergaderruimte. De muren en versieringen zijn met blauwe verf geschilderd, vandaar de naam. Midden op het beige tapijt staat een grote ovalen vergadertafel met antieke leren stoelen er omheen. In deze ruimte is plaats voor maximaal 22 mensen.

Foto's van de Blauwe Zaal bekijken

Willem en Mary

Deze ruimte is de voormalige werkkamer van de dijkgraaf, de voorzitter van het bestuur van het waterschap. Deze kamer ziet er nog net zo uit als vroeger met antieke meubels, een donkere houten vloer, houten lambrisering, open haard en glas-in-loodramen. Door het bijplaatsen van stoelen kunnen hier 34 mensen zitten.

Foto's van Willem en Mary bekijken

Vanwege veiligheidseisen van de brandweer mogen er nooit meer dan 37 mensen tegelijk in het kasteel zijn.

Het is niet mogelijk om in andere ruimtes van het kasteel te trouwen of in andere ruimtes op het landgoed, zoals de kapel en het koetshuis.

Natuurlijk kunt u vooraf en achteraf foto’s maken in de tuinen van landgoed Bouvigne.

Parkeren

U kunt uw trouwauto of –koets parkeren op de oude oprijlaan bij het kasteel. De andere auto’s van het gezelschap kunnen worden geparkeerd op het parkeerterrein van het waterschap, Bouvignelaan 5. Als dit vol is, dan kunt u het parkeerterrein van restaurant Bouvigne Paradijs gebruiken, aan de Bouvignelaan 3. Als ook hier geen ruimte meer is, kunt u parkeren langs de Bouvignedreef, tegenover het kasteel.